DPU´s Workzone-team opretter og lukker sager i Workzone. Du skal blot sende en mail til Workzone-teamet på workzonesupport@edu.au.dk, så får du en mailformular, som du skal udfylde og returnere. Når Workzone-teamet har oprettet din sag, sender de dig en mail, og du kan gemme mails og vedhæftede dokumenter på sagen.
Ifølge Offentlighedsloven, der er regulerende for forskningen, skal vi journalisere dokumenter mv., der er undergivet administrativ sagsbehandling. Administrativ sagsbehandling kan forstås som administrationen af forskningsaktiviteter, dvs. ikke selve forskningen, men de processer og beslutninger, der sætter rammerne for forskningsaktiviteter. Det, der ikke er administrativ sagsbehandling, kaldes faktisk forvaltning. Faktisk forvaltning er AUs kerneopgaver/driftsopgaver fx undervisning, forskning og vejledning, og faktisk forvaltning skal ikke journaliseres.
Ifølge Offentlighedsloven skal et dokument modtaget eller afsendt af forvaltningsmyndigheden journaliseres snarest muligt efter dokumentets modtagelse eller afsendelse.
Ifølge Offentlighedsloven har vi også notatpligt. Det betyder, at mundtlige oplysninger (fx i en telefonsamtale), som vurderes væsentlige for sagens beslutningsgrundlag eller sagsbehandling, skal noteres på sagen.
Ifølge Forvaltningsloven, der er regulerende for afgørelsessager, skal vi journalisere dét, der ligger til grund for afgørelser (før, under og efter). På AU er Forvaltningsloven primært relevant ift. opgaver, der ligger i Fællesadministrationen (personale- og studentersager, ph.d.-bedømmelser og lignende).
Læs mere om gældende lovgivning
Når vi journaliserer, samler vi alt det for en sag relevante materiale ét sted. Man kan derfor også journalisere dokumenter, man ikke ønsker at miste, selv om de ikke er lovpligtige at journalisere. Når vi journaliserer, kan vi let dokumentere vores handlinger, baggrunde og afgørelser. Derfor kan det også være vigtigt at journalisere kontroversiel korrespondance, som man vurderer, kan udvikle sig til en sag.
Når vi har journaliseret elektronisk med sigende navngivning af sager og dokumenter, er dokumenterne lette at genfinde. Det er bl.a. relevant ved aktindsigtssager.
Vær opmærksom på at udefrakommende ved anmodning om aktindsigt kan få adgang til at læse vores mails. Vi skal derfor tænke over, hvordan vi formulerer os i mails. Private beskeder bør sendes, så de ikke får tilknytning til sager i Workzone.
Så hvad er de overordnede principper for, hvad vi skal journalisere?
Sag | Hvad skal journaliseres |
---|---|
Forskningsansøgninger til fonde, legater, priser | Relevant og væsentlig administrativ korrespondance med bevillingsgiver og eksterne partnere. |
Forskningsprojekter med ekstern finansiering | Relevant og væsentlig administrativ korrespondance med bevillingsgiver, faglig afrapportering, og godkendelse af ændringer fra bevillingsgiver |
Dataaftaler | Relevant og væsentlig administrativ korrespondance med eksterne parter. |
Samarbejdsaftaler | Relevant og væsentlig administrativ korrespondance med eksterne parter. |
Konferencer organiseret af AU | Aftaler med oplægsholdere, budgetter, program, afrapportering, godkendelse til hhv. optagelse af videoer og af publicering heraf på AU's hjemmeside. |
Besøg af eksterne parter | Program, aftale om besøg, relevant korrespondance i forbindelse med besøg. |
Kontrakter om indkøb eller lån af udstyr | Relevant og væsentlig administrativ korrespondance. |
Deltagelse i formelle nationale og internationale råd, udvalg og netværk | Indstillinger samt relevant og administrativ korrespondance om rolle. |
Henvendelser fra myndigheder | Relevante og væsentlige indgående mails, besvarelse af henvendelser - kan oprettes som samlesag et år ad gangen. For yderligere oplysninger: Se Eksterne henvendelser VIP - Hvad skal jeg gemme? |
Henvendelser fra virksomheder, organisationer og privatpersoner | Relevante og væsentlige indgående mails, besvarelse af henvendelser - kan oprettes som en eller flere samlesag(er) for et år ad gangen. Fx en for journalister, en for kolleger og en for privatpersoner. For yderligere oplysninger: Se Eksterne henvendelser VIP - Hvad skal jeg gemme? |
På Arts er det besluttet, at VIP ikke skal lære at bruge selve journaliseringssystemet Workzone. I stedet bruger VIP en ”light”-løsning, hvor TAP hjælper med oprettelse af sager (svarende til mapper) til journalisering af dokumenter vedr. en given sag/projekt, mens VIP journaliserer mails på sagerne via en Workzone-integration i Outlook.
Workzone-teamet på DPU sørger automatisk for oprettelse af:
VIP´s journaliseringsopgave med Workzone light er som følger:
Workzone er også integreret med Word, Excel og PowerPoint. Det er således muligt at journalisere dokumenter, som er lavet i disse programmer, direkte i Workzone.
Giv DPU´s Workzone-team besked, hvis du har ændringer til din sag, fx:
Hvis du er Mac- (eller PC-) bruger og har Microsoft 365, kan du se dine dokumenter ved at åbne en ny mail i Outlook og klikke på det grønne Workzone ikon
Når en sag oprettes i Workzone, er den som udgangspunkt åben for alle på AU. Det er dog kun tilladt at tilgå sager, der er relevante i en arbejdsmæssig sammenhæng, og al adgang til Workzone logges. Hvis man læser sager uden relevans for ens arbejdsopgaver, vil dette være forbundet med et tjenstligt ansvar og kan udløse en disciplinærsag.
DPU har desuden valgt, at så få som muligt, skal kunne se VIP´s sager. Foruden dig har følgende adgang:
Når man har adgang til andres sager, kan man også journalisere på sagerne.
Hvis Workzone driller, så følg følgende tre steps:
Kontakt DPU´s Workzone-team på Workzonesupport@edu.au.dk
Kig forbi næste Workzone café, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.
2024:
Workzone café d. 19. marts kl. 13-16 i A302 eller via Teams fra din pc
Workzone café d. 24. juni kl. 9-12 i A302 eller via Teams fra din pc
Workzone café d. 27. september kl. 13-16 i A302 eller via Teams fra din pc
Workzone café d. 19. december i A302 eller via Teams fra din pc
Workzone café i Aarhus d. 12. januar 2024 kl. 10-14 i 1483-556 Inspiratorium - kun fysisk
Anna-Sofie Floor Koed