Stemmetræningskursus - Campus Aarhus

Kurset består af tre undervisningsgange, og skal ses som ét sammenhængende forløb.

Som annonceret på medarbejdermødet d. 10. februar 2022 bliver der mulighed for at deltage i et stemmetræningskursus i maj måned. Kurset består af tre undervisningsgange, og skal ses som ét sammenhængende forløb. Det er dog også muligt at deltage i enkeltdage. Kursusdagene er følgende:

Fredag den 6. maj kl. 10-12:15 – https://events.au.dk/stemmetraening06052022
Fredag den 20. maj kl. 10-12:15 – https://events.au.dk/stemmetraening20052022
Mandag den 30. maj kl. 13-15:15 - https://events.au.dk/stemmetraening30052022

Undervisningen foregår i Sky Lounge (1483-616) og sidste tilmeldingsfrist er onsdag den 20. april 2022. Der er plads til 10 deltagere på hvert hold, og tilmelding foregår efter først til mølle princippet. Vær opmærksom på, at der er oprettet webshop med tilmelding til hver enkel kursusdag. 

Underviseren skriver om kurset:
"Kursus i stemmetræning" DPU Aarhus maj 2022
v. Jørgen Andersen

Stemmen er en væsentlig del af vores kommunikation og hænger uløselig sammen med krop og psyke.

Mange mennesker - bl.a. undervisere - bruger stemmen meget. Hvis ikke vores "maskinrum" (det kropslige og muskulære) fungerer, så slider vi på stemmen. Den kan opleves mindre klangfuld, svagere, skarpere eller føles slidt og mindre udtryksfuld. Mange kan få trang til at rømme sig / hoste eller have en fornemmelse af træthed, tørhed eller ondt i halsen. Det kan føre til, at vi faktisk ikke kan varetage vores formidling ordentligt.

Stemmemæssige udfordringer kan skyldes mange ting. Mine erfaringer gennem hele mit arbejdsliv fortæller mig, at udfordringerne ofte handler om forkert brug, overanstrengthed eller om noget personligt. Der er mange steder, vi kan sætte ind for at få en sund stemme.

"Kursus i stemmetræning" lægger vægt på med få redskaber og enkle virkemidler at træne sunde rutiner for at få stemmen på ret køl igen. Det kan ofte dreje sig om justeringer. Det vil dreje sig om kropslige øvelser, vejrtrækningsøvelser, stemmetekniske øvelser, taleteknik og personlig/kropslig opmærksomhed.

Undervisningen

  • vil foregå på ét hold på max 10 deltagere
  • vil tage udgangspunkt i deltagernes stemmemæssige udfordringer
  • vil tilrettelægges med henblik på så aktiv deltagelse som muligt
  • vil foregå tre dage i maj 2022: fredag 6. maj 10-12.15, fredag 20. maj 10-12.15 og mandag 30. maj 13-15.15
  • skal ses som ét sammenhængende forløb. Det er dog muligt at deltage i enkeltdage

Deltagerne bedes medbringe en kort faglig tekst samt et digt og gerne tøj, man kan bevæge sig i.

Jørgen Andersen har en kandidatuddannelse i musik fra KU og master i korledelse fra Norges Musikkhøgskole, Oslo. Er desuden uddannet stemmeterapeut og har gennem hele livet arbejdet med sang, krop og stemmebrug.

Med venlig hilsen
Bolette Hansen
Sekretariatskoordinator
T: +45 8716 2776
E: boha@edu.au.dk