Kursus i stemmetræning

Få redskaber og enkle virkemidler at træne sunde rutiner.

02.06.2021 | Lise Wendelboe

Stemmen er en væsentlig del af vores kommunikation og hænger uløselig sammen med krop og psyke.

Mange mennesker - bl.a. undervisere - bruger stemmen meget. Hvis ikke vores "maskinrum" (det kropslige og muskulære) fungerer, slider vi på stemmen. Den kan blive mindre klangfuld, svagere, skarpere eller føles slidt og mindre udtryksfuld. Mange kan få trang til at rømme sig / hoste eller have en fornemmelse af træthed, tørhed eller ondt i halsen. Det kan føre til, at vi faktisk ikke kan varetage vores formidling ordentligt.

Stemmemæssige udfordringer kan skyldes mange ting. Jørgen Andersens er, at det ofte handler om forkert brug, overanstrengthed eller om noget personligt. Der kan sættes ind  mange steder for at få en sund stemme. 

"Kursus i stemmetræning" lægger vægt på med få redskaber og enkle virkemidler at træne sunde rutiner ift. stemmebrug for at få stemmen på ret køl igen. Det vil dreje sig om kropslige øvelser, vejrtrækningsøvelser, stemmetekniske øvelser, taleteknik og personlig opmærksomhed.

Undervisningen skal ses som ét sammenhængende forløb. Det er dog muligt at deltage i enkeltdage.

Deltagerne bedes medbringe en kort tekst (faglig/prosa/digt) samt gerne tøj, man kan bevæge sig i.

Jørgen Andersen har en kandidatuddannelse i musik fra KU og master korledelse fra Norges Musikkhøgskole, Oslo. Desuden uddannet stemmeterapeut og har gennem hele livet arbejdet med sang og stemmebrug.

  • Tidsrum: 13:00-15.30
  • Datoer: 26.10., 9.11. og 30.11.2021
  • Lokale: A416
  • Max 10 personer efter først til mølle

TILMELDINGMedarbejdere