Ændring af det trådløse netværk i Emdrup

Onsdag den 19. august 2015 lukkes der for de trådløse netværk ADMDPUNET og DPU. Ansatte og studerende skal i stedet bruge det trådløse netværk eduroam.

Rigtig installation sker ved at følge vejledningen på siden www.wifi.au.dk. Siden kan tilgås trådløst ved at vælge netværket AUWLAN. 

Det program, man downloader på www.wifi.au.dk, installerer et AU-certifikat, der øger sikkerheden.

Kan jeg printe fra nye trådløse netværk?

Næste gang du logger på, vil dine valgte printere automatisk blive opdateret, men de har fået nye navne, som starter med '7210'. Det kan ske, at nedenstående boks popper op. Så skal du trykke på ”Installer driver”.

 Printerinstallation

Vil du installere en printer manuelt?

  1. Find navnet på den printer, du vil have installeret. Ofte er der en label på printeren, der fortæller, hvad den hedder – umiddelbart er det bygningsnummer og lokale (eks.: 7210-a113-c-1). Vær opmærksom på, at i Emdrup er det ikke bygning a, b osv., der står forrest, men 7210.
  2. For at installere printeren skriver du \\print.uni.au.dk i søgefeltet under Start, og klikker på \\print.uni.au.dk. Så vises alle printerne.
  3. Skriv "7210" i søgefeltet - så kommer printerne i Emdrup frem.
  4. Dobbeltklik på den printer, du vil installere. Når dialogboksen vises, er printeren installeret.
  5. Nogen gange vil computeren fortælle, at den ikke har en driver. Så accepterer man, at den installerer driveren.
  6. Sæt evt. en printer til standardprinter ved i dialogboksen at klikke på "Printer" – "Set as default printer". Så vælger den automatisk den printer, når du udskriver, hvis du har flere printere installeret.

Gentag evt. ovenstående procedure for flere printere.

Giv gæsteadgang til trådløst internet

Har du gæster, fx gæsteforelæsere, som skal på det trådløse netværk, skal du give dem gæsteadgang til AUWLAN-nettet via www.mit.au.dk.

Log på og vælg "Tildel net-adgang" under "Værktøjer". Ved tildelingen af netværksadgang bestemmes der både brugernavn og adgangskode.

Det er muligt at give gæsteadgang i op til én uge. Hvis der er behov for adgang i længere tid, kan ansatte rette henvendelse til den lokale IT-support.

Har du spørgsmål?

Opstår der problemer, kan du kontakte den lokale IT-support.