Kvalitativ dataanalyse med NVivo

Introduktionskursus for studerende og undervisere. I København.

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Tirsdag 11. november 2014,  kl. 10:00 - 16:00

Sted

Lokale D165 – bygning D, Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Tuborgvej 164, 2400 København NV

Kursusansvarlig: Sebastian Mohr – semo@edu.au.dk

Af hensyn til praktiske forhold omkring arrangementet (kaffe, kage og sandwich) er tilmelding nødvendig på e-mail: paed.sociologi@dpu.dk
VIGTIGT: Skriv om du deltager i Aarhus eller Emdrup.

Kurset introducerer til den kvalitative dataanalysesoftwarepakke NVivo. Formålet med kurset er at gøre deltagerne i stand til at komme i gang med et eget analyseprojekt. Deltagere vil få kendskab til hvordan man opretter et NVivo-projekt, hvordan man bruger NVivos interface mest effektivt, og hvordan man importerer og arbejder med forskellige slags data (fx interviewtransskriptioner, observationsprotokoller, video- og lydfiler, fotografier, PDF-dokumenter, internetbaseret indhold). Den analytiske kodningsproces bliver introduceret med udgangspunkt i interviewbaserede projekter, etnografiske observationer og dokumentanalyse. Derudover præsenterer kurset til hvordan man klassificerer sit datamateriale, og hvordan man bruger nogle af NVivos øvrige analytiske redskaber (memos, annotations, queries).

Deltagerne bedes før kurset at installere NVivo og NVivos eksempelprojekt inden kurset på en bærbar computer. Der kan downloades en gratis prøveversion af NVivo, som varer 30 dage, under følgende link: http://www.qsrinternational.com/products_free-trial-software.aspx Eksempelprojektet kan downloades her: https://www.qsrinternational.com/support_resource-articles_detail.aspx?view=621 Derudover er det en fordel, men ikke en forudsætning, hvis deltagerne medbringer eget materiale, så at man kan arbejde på sit eget projekt som en del af kurset.