Nadia Raphael Rathje

Ph.d.-studerende ved afdeling for uddannelsesvidenskab. Per 1/1/21. Campus Emdrup

08.01.2021

Jeg hedder Nadia Raphael Rathje og er glad og taknemmelig for at have fået et Ph.d. stipendie af Ph.d. Rådet for Uddannelsesforskning. Mit stipendiat er tilknyttet Institut for Uddannelsesvidenskab her på DPU og desuden Københavns Professionshøjskole.

Mit projekt handler om uddannelse for bæredygtig udvikling i skolens praksis, og projektet er i første omgang anlagt i et bredt whole-school perspektiv. Jeg vil dels gerne undersøge konkret praksis og tiltag fra et skoleudviklings- og organisationsperspektiv, og dels gerne undersøge forståelser for uddannelse for bæredygtig udvikling i skolen fra et socio-kulturelt narrativt perspektiv.

Min baggrund er broget, jeg er oprindelig Cand.mag i dansk og kunsthistorie, har undervist inden for dansk som andetsprogs området, dernæst være lektor i dansk på Læreruddannelse Zahle, hvorefter jeg kastede mig ud at være med til at starte en friskole: Den Grønne Friskole på Amager. Der har jeg været skoleleder i 5½ år og nu skal jeg altså gå fra en meget praktisk undersøgelse af uddannelse for bæredygtig udvikling til en mere teoretisk.

Privat bor jeg i Hareskoven med min mand, har tre voksne døtre, synger i kammerkor, er med i to litterære bogklubber og er ret god til at lave mad.

Jeg glæder mig til at møde jer, ikke mindst IRL.

Bedste hilsner
Nadia R. Rathje