IT-problemer i januar

En række uheldige omstændigheder har givet medarbejdere og studerende i Emdrup en svær start på året, når det gælder IT.

Den 3. januar skabte et strømsvigt i Emdrup problemer for store dele af campus Emdrup. Og allerede 5. januar blev hele AU ramt af et nedbrud i forbindelse med opdatering af en firewall i Aarhus.

Uafhængigt af disse nedbrud har IT gennemført en omfattende flytning af filer fra de gamle DPU-servere til AU’s servere i Aarhus. For langt de fleste brugere er dette sket uden gener, men for enkelte har det desværre medført, at de har fået deres data overskrevet med en tidligere backup. IT-supporten har lokaliseret fejlen og beklager situationen.

Filflytningen og skærpede sikkerhedskrav til datatransport har ligeledes vist sig at give problemer med netværket og lange svartider i programmerne – især når man arbejder med store datamængder. IT-supporten er i dialog med AU IT om en mulig løsning, som testes i øjeblikket. Vi håber derfor på en på en snarlig bedring af situationen.

Fordi medarbejderne i IT-supporten har være optaget af at løse de akutte problemer ifm. nedbrud og filflytninger, har der været lidt ventetid på klargøring af nye maskiner. De sidste maskiner skulle dog gerne være klargjort og parat til udlevering inden for få dage.